دستگاه آب مقطر گیری

دستگاه آب مقطر گیری

دستگاه آب مقطر گیری به انگلیسی (Distilled water device) وسیله ایی هست که حدود ۹۹٫۹ درصد از آلاینده‌های موجود در آب از جمله : مواد شیمیایی ، فلزات سنگین ، انواع ویروس ، سرب‌ها ، آرسنیک و میکروارگانیسم‌ها را حذف و از بین می‌برد؛ زیرا این مواد قادر به تبدیل شدن به بخار نیستند و باید حتما از آب جدا شوند. دستگاه آب مقطرگیری آزمایشگاهی وسیله بسیار کاربردی برای تهیه آب مقطر انواع آزمایشگاه‌ها است. آب مقطرگیری صنعتی فرآیند تصفیه آب را که توسط طبیعت انجام می‌شود را تکرار می‌کند در طی عملیات خاصی یک آب بسیار خالص تولید می‌کند.

دستگاه آب مقطر گیری

دستگاه آب مقطر گیر خانگی نیز با حذف آلاینده‌های اضافی آب ، یک آب مناسب و سالم برای پخت‌ و پز و آشامیدن ایجاد می‌کند؛ به‌طورکلی تمامی دستگاه‌های تصفیه آب خانگی از زیر مجموعه دستگاه‌های آب مقطر ساز شناخته می‌شوند.

طرز کار دستگاه آب مقطر گیری آزمایشگاهی

تبدیل آب به آب مقطر توسط دستگاه آب مقطر گیری در طی این مراحل انجام می‌شود:

۱. دستگاه آب مقطر گیری آب را می‌جوشاند و سپس آن را به بخار تبدیل می‌کند؛

۲. در این مرحله بخار متراکم شده کاملا خنک می‌شود و دوباره به حالت مایع تبدیل می‌شود؛

۳. همه مواد ناخالص مثل میکروارگانیسم و فلزات سنگین در این مرحله غربال می‌شود و از بین می‌رود.

برای شروع فرایند تقطیر آب ، مقدار آب در محفظه جوش ریخته می‌شود. محفظه جوش دستگاه آب مقطر گیری آزمایشگاهی مجهز به یک المنت گرمایشی است که قادر است آب را به نقطه جوش برساند و سپس آن را به بخار تبدیل کند. بخار به دست آمده در این محفظه از طریق دریچه تعبیه شده وارد یک کندانسور یا سیال خنک کننده می‌شود و تمامی آلاینده‌های ناخالص در این مرحله حذف شده و بخار دوباره وارد محفظه شده و به حالت مایع بازمی‌گردد.

این مایع از فیلتر دستگاه رد شده و به آن کربن فعال وارد می‌شود تا آب مقطر ۹۹.۹ درصد خالص شود و بعد قطرات آب ایجاد شده وارد مخزن فولادی ضدزنگ شده و به‌صورت قطره‌ای در بطری‌ها می‌ریزد.

دستگاه آب مقطر گیری

مزایای دستگاه آب مقطرگیری

۱. تضمینی برای افزایش خلوص آب

دستگاه آب مقطر ساز آزمایشگاهی می‌تواند آب عاری از هرگونه باکتری، ویروس و آلاینده‌های مضر معدنی را ایجاد کند. این نوع دستگاه‌ها کارآیی زیادی در آزمایشگاه‌های پزشکی، تحقیقاتی، صنعتی و عمومی دارند. فرایند ایجاد آب خالص توسط این دستگاه‌ها کاملا اتوماتیک است.

۲. طیف متنوع برای استفاده از آب مقطر

آب مقطر کاربردهای بسیار زیادی دارد و شما می‌توانید در بسیاری از کارها از این نوع آب استفاده کنید. از جمله؛ استفاده از آب مقطر در انواع اتو، استفاده از آب مقطر در دستگاه‌های بخور و…

۳. بدون نیاز به فرایند نصب پیچیده

دستگاه‌های آب مقطر گیری صنعتی و خانگی فرایند نصب پیچیده‌ای ندارند و به راحتی نصب می‌شوند و سپس شروع به انجام فرایند اتوماتیک ایجاد آب مقطر می‌کنند.

۴. سرمایه‌گذاری هوشمندانه

دستگاه‌های آب مقطر سازی عمر مفید بالای حدود ۱۰ تا ۱۵ سال دارند و شما در طول این مدت فقط کافی است فیلترهای آن را تعویض کنید.

انواع مختلف دستگاه آب مقطر گیری

به هنگام خرید دستگاه آب مقطرگیری آزمایشگاهی باید توجه داشته باشید که این دستگاه انواع مختلفی دارد و باید بسیار دقت کنید؛ انواع دستگاه آب مقطرگیری عبارتند از :

۱. دستگاه آب مقطرگیری یک‌بار تقطیر؛

۲. دستگاه آب مقطرگیری دوبار تقطیر؛

۳. دستگاه آب مقطرگیری دیونایزر یا با خلوص بالا؛

۳. دستگاه آب مقطرگیری با خارجی یا جریان بالا.

دستگاه آب مقطر گیری یک بار تقطیر

این نوع از دستگاه از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند و معمولا نیاز به ۴۰ لیتر آب برای خنک کردن کندانسور دارند.

دستگاه آب مقطر‌گیری دوبار تقطیر

به‌طور کلی این نوع از دستگاه مخزن ذخیره ندارند و نمی‌توانند به‌صورت اتوماتیک میزارن آلودگی آب را تشخیص دهند. این نوع از دستگاه برای خنک کردن کندانسور خود نیاز به ۱۲۰ لیتر آب دارند.

– دستگاه آب مقطرگیری دیونایزر یا با خلوص بالا

این نوع از دستگاه آب مقطر گیر قادر به تولید آب مقطر فوق خالص و به دور از هرگونه آلودگی است. این نوع از دستگاه مخصوص تحقیقات و آزمایشگاه‌ها است و می‌تواند انواع باکتری‌ها و ویروس‌های موجود در آب را با اشعه ماورا بنفش نابود کند.

– دستگاه آب مقطرگیری خارجی یا جریان بالا

این نوع از دستگاه آب مقطر ساز دارای ۱ یا ۲ مخزن است و قادر است ۴۰ لیتر آب در هر دقیقه تولید کند.

آب مقطر چه کاربردی دارد؟

آب مقطر در انواع واحدهای مختلف از جمله: پزشکی، صنعتی، تحقیقاتی و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از واحدهای پزشکی و آزمایشگاهی برای افزایش طول عمر انواع دستگاه‌های صنعتی خود از آب مقطر استفاده می‌کنند تا طول عمر دستگاه‌های خود را تضمین کنند. به‌طور کلی کاربرد آب مقطر را می‌توان این‌گونه شرح داد:

۱. تولید انواع محلول و سرم؛

۲. تولید انواع مواد بیولوژی؛

۳. تولید انواع مکمل؛

۴. شستشوی ابزارها و ظروف شیشه‌ای آزمایشگاه؛

۵. استفاده از آب مقطر برای استرلیزاسیون.

خرید دستگاه آب مقطر گیری

به هنگام خرید دستگاه آب مقطر گیری آزمایشگاهی خانگی و صنعتی در ابتدا هدف خود و نوع دستگاه را مشخص کنید و سپس به مشخصاتی از جمله: حجم آب، جنس بدنه دستگاه، میزان برق مصرفی، امکانات متنوع از جمله قابلیت شستشوی اتوماتیک و رسوب‌زدایی توجه کنید. در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید می‌توانید با کارشناسان مربوطه مشورت کنید و سپس اقدام به خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.