ایزو تانک

ایزو تانک

ایزوتانک‌ها (ISO tank container) ، مخازنی هستند که برای حمل مایعات و یا گازها به صورت فله استفاده می‌شوند. کانتینرهای ایزوتانک به شکل استوانه و معمولا به وسیله فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند و در نهایت با توجه به کاربردشان با لایه های مختلفی احاطه می‌شوند.

به عبارت دیگر می‌توان گفت ایزوتانک، محفظه‌ای است که نفوذ و یا نشت انواع سیالات از آن وجود ندارد. نام این کانتینر ها از سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، گرفته شده است و مطابق این استاندارد در ساخت این نوع مخازن باید مجموعه ای از استانداردهای صنعتی و تجاری رعایت گردد.

زمانی که یک تانکر تولید می شود، باید اندازه، دوام و استحکام آن به گونه ای باشد که با استانداردهای سازمان بین المللی استاندارد (ISO) مطابقت داشته باشد. هر مخزن حمل، مراحل بازرسی دقیق را طی می کند و تنها پس از آن تایید می شود.

ایزوتانک

کاربردهای آیزوتانک چیست و برای حمل چه موادی از آن استفاده می‌شود؟

بر خلاف باور عمومی که از آیزوتانک‌ها تنها برای حمل مواد خطرناک استفاده می‌شود می‌توان گفت آیزوتانک‌ها را برای مواد غیر خطرناک زیر نیز می‌توان استفاده کرد:

مواد شیمیایی خطرناک

مواد اشتعال پذیر

سموم کشاورزی و دفع آفات

اسیدها و مواد شیمیایی خورنده

مواد هیدروکربنی و نفتی

انواع گازها

مواد شیمیایی غیرخطرناک

آب و آب میوه

شیر تغلیظ شده

نوشیدنی‌های الکلی

ملاس (شیره به دست آمده از چغندر و نیشکر)

روغن‌ها و مواد نفتی

انواع آیزوتانک‌ها همراه با ظرفیت بارگیری

از نظر ابعاد و گنجایش ایزوتانک‌ها به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

20 فوت (14000 لیتر)

40 فوت (27000 لیتر)

باید توجه داشت در برخی از موارد به دلیل تولید گاز و افزایش حجم در جابجایی های ایزوتانک از مبدا به مقصد امکان بارگیری با حداکثر ظرفیت ممکن انجام نمی‌شود، لذا پیش از بارگیری مطالعات دقیق MSDS کالا انجام می‌شود تا بر اساس نظر کارشناسان و طبق دستورالعمل بارگیری صورت پذیرد و از سر ریز شدن و آسیب رساندن به آیزوتانک جلوگیری شود.

آیزوتانک‌ها را می‌توان با مشخصه دیگری که به آن T-coding گفته می‌شود نیز دسته بندی نمود که این نوع دسته بندی بر اساس دو پارامتر ضخامت و فشار درون مخزن انجام می‌شود.

مزایا و محدودیت‌های استفاده از آیزوتانک‌ها:

-گنجایش

یکی از مزایای استفاده از آیزوتانک به منظور حمل گنجایش بالای آن در مقایسه با کانتینرهایی هست که با بشکه پر می‌شوند. برای مثال گنجایش یک کانتینر ایزوتانک 20 فوت حدود 66% بیشتر از یک کانتینر 20 فوت معمولی پر شده با بشکه است.

-حمل آسان

یکی از مزایای استفاده از آیزوتانک سادگی حمل آن با استفاده از بخش‌های ریلی، جاده ای و دریایی است. با توجه به این نکته می‌توان تا حدود 30 درصد هزینه‌های ناشی از جابجایی را با استفاده از ایزوتانک کاهش داد.

-ایمنی بالا

جابجایی با استفاده از آیزوتانک به دلیل بدنه فولادی ضد زنگ و همچنین مقاومت دمایی و فشاری بالای آن بسیار قابل اطمینان بوده و از ایمنی بالایی برخوردار هستند. همچنین این نوع جابجایی برای کالاهایی که نسبت به تغییرات دما حساس هستند بسیار مناسب می‌باشند.

-انبارداری آسان

با توجه به استانداردهای سختگیرانه‌ای که در تولید این نوع آیزوتانک‌ها به کار گرفته می‌شود احتمال نشتی در آن‌ها بسیار کم بوده و به همین دلیل نگهداری و انبارداری آن‌ها آسان است. از طرفی این نوع کانتینرها نیاز به تمهیدات اضافی جهت انبارداری و نداشته و می‌توان چندین آیزوتانک را روی یکدیگر قرارداده و از این نظر فضای کمی را اشغال می‌کنند.

ایزوتانک

یک کانتینر ایزوتانک معمولا از بخش‌های زیر تشکیل شده است:

مخزن سیلندر شکل (مخزن آیزوتانک به عنوان بخش اصلی آن در نظر گرفته شده و بسته به نوع کاربرد آن از آلیاژهای متفاوتی ساخته می‌شود.)

فریم فولادی (به عنوان محفظه نگهدارنده سیلندر می‌باشد و معمولا از جنس فولاد ضد زنگ است)

شیرها (شیر ورودی بالا، شیر تخلیه پایین و شیر ایمنی که این شیرها با توجه به نوع گاز یا مایع داخل سیلندر اصلی و همچنین فشار درون مخزن متفاوت هستند)

دماسنج و فشارسنج (به منظور نمایش شرایط سیال درون سیلند اصلی)

تجهیزات الکتریکی (به منظور ثبت و ذخیره اطلاعات دما و فشار داخل مخزن)

ایزوتانک

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.