میکسر های صنعتی استیل

میکسر های صنعتی استیل

میکسر استیل

میکسر استیل شاخص ترین نوع میکسر می باشند که یکی از انواع Drum Mixer ها  هستند. این نوع از میکسر به طور گسترده در صنایع غدایی، شیمیایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و غیره کاربرد دارد و بخش جدایی ناپذیر از این صنایع می باشد. از این میکسر بیشتر برای اختلاط مایع با مایع استفاده می شود.

در ساخت این نوع  میکسر به طور عمده از فولاد زنگ نزن 304 و 316 استفاده می شود و به همین علت مقاومت بالایی در برابر انواع مواد خورنده و ساینده دارد که همین موضوع باعث افزایش قیمت تمام شده این میکسر می شود.

از جمله قابلیت های دیگر این میکسر به کارگیری انوع و اقسام پره جهت اختلاط می باشد که تقریبا هیچ محدودیتی در انتخاب نوع پره نمی باشد ولی پرکاربردترین پره‌ها در میکسر استیل پره لنگری می‌باشد که در دو مدل ساده و جاروئک دار توسط شرکت آزمونه (فناوریار) ارائه می‌شود.

نکات مورد توجه در طراحی میکسر استیل

1-ابعاد مخزن

بدلیل قیمت بالای ورقهای استیل، سازندگان تا جای ممکن سعی در دوری از پرتی و دورریز در ورقها می باشند. به همین دلیل حجم این نوع میکسرها دقیقا حجمهای رند نیست و مثلا 723 لیتر است که به 750 معروف است.

دلیل این امر وجود  ورقهای استیل با ابعاد مشخص 100 در 200 یا 125 در 250 و یا 1500 در 3000 سانتی متر است که در نتیجه انتخابهای ابعاد ورق بدنه و کف را تا حدودی محدود می کند. جدول زیر ابعاد بهینه جهت سفارش را تعیین میکند، خارج از این ابعاد قابلیت ساخت دارد ولی هزینه دورریز ورق باعث کمی افزایش هزینه خواهد شد.

2-نسبت طول به قطر میکسر استیل

نکته دیگر در طراحی میکسر استیل توجه به طول به قطر است. برای یک اختلاط خوب این نسبت بین 1-2.5 برابر است و نسبتهای دیگر معمولا برای کاربردهای خاص و بسیار محدود استفاده می شود.

3-کاربردهای آینده، تبدیل به میکسرخلاء

در بسیاری از طراحی ها برای تغییرات بعدی میکسر نیز دوراندیشی می شود. مثلا میکسر استیل فناوریار، امکان تبدیل به میکسرهای خلا نیز را دارند. همچنین خروجی های اصلی را نیز بایستی دوراندیشی نمود و از پیش جایگذاری نمود.

میکسر خلاء کاربردهای زیادی در صنایع دارویی، شوینده و بهداشتی دارد. برخی ترکیبات نظیر کرمهای خاص، داروها هنگام اختلاط در معرض هوا حباب گرفته و حالت آن تغییر می کند که برای قابل استفاده شدن آن بایستی زمان زیادی بگذرد و در برخی موارد نیز قابلیت استفاده ندارد. این مورد بر می گردد به تغییر وضغیت کیکی شدن و فومی شدن در کرمها. همچنین برای موارد دارویی بدلیل وضعیت استریل داروها، قرارگیری در معرض هوا باعث آلودگی و بی استفاده شدن آن می‌شود. جتی برخی مواد شیمیایی نیز قرارگیری در معرض هوا سبب خرابی ترکیب می شود. بهمین دلیل یکی از انواع میکسر استیل، میکسرهای خلاء می باشد.

اکثر میکسرهای خلا، لازم است کنترل دما نیز داشته باشند. از این رو تقریبا تمامی انواع آن دوجداره بوده که در جدار دوم مایع کنترل کننده دما جریان می یابد.

از سوی دیگر، فشار هوای بیرون و خلاء داخل سبب فشار مضاعفی بر پوسته مخزن می شود که از این رو ضخامت ورق میکسر خلاء بیشتر از میکسر استیل معمولی است.

به منظور دوجداره کردن میکسر استیل نیز از یک پوشش خاص استیل استفاده می شود که سیال از بین آن عبور می کند و موجب بهینه شدن حجم سیال خنک کننده و همچنین راحتی ساخت می شود که در شکل زیر نشان داده شده است.

میکسرخلاء و میکسردوجداره فناوریار با بالاترین فناوری ساخته شده و بواسطه استفاده از نوآوریها، بالاترین کیفیت و متعادل ترین هزینه را دارد.

4-روند طراحی

از ابتدا بر تعیین نوع کفی مخزن که مخروطی باشد یا صاف با توجه به نوع اختلاط تعیین می شود. در ادامه حجم مخزن نیز ضخامت ورق را تعیین می کند. و در ادامه روند طراحی و قطعات و خروجیها مشخص می شود.

5-ضخامت نه کم و ضعیف نه زیاد و سنگین

نکته دیگری که در مقاله انتخاب میکسر به تفضیل بیان شده، تعین ضخامت ورق بهینه برای میکسراستیل است. انتخاب ضخامت زیاد برای میکسر با حجم کم تنها قیمت و هزینه را افزایش داده و منفعت دیگری ندارد. یکی از روشهایی که سازندگان مطرح استفاده می کنند، استفاده از تحلیلهای رایانه ای برای تعیین ضخامت بهینه است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.