خشک کن کابینی

خشک کن کابینی

خشک کن کابینی از جمله دستگاه هایی است که برای خشک کردن انواع میوه، سبزی، صیفی جات، گیاهان دارویی، قارچ، گوشت و … استفاده می شوند. دستگاه های کابینی از جمله محبوب ترین و رایج ترین نوع خشک کن های موجود در بازار هستند.

دستگاه های کابینی رازمهر ماشین در پنج مدل طراحی و ساخته می شوند :

1) دستگاه مینی کابین

2) دستگاه تک کابین

3) دستگاه دو کابین

4) دستگاه سه کابین

5) دستگاه چهار کابین

خشک کن کابینی

نحوه عملکرد و ساختار دستگاه های کابینی

مدل های مختلف دستگاه های خشک کن کابینی موجود در بازار دارای کلیت و ساختاری مشابه هستند. هر کابین این دستگاه ها دارای یک ترولی است. ترولی به گونه ای طراحی شده که بتوان چندین سینی حاوی مواد خشک کردنی (از جمله میوه، سبزی و …) در آن جای داد.

هر آنچه که قرار است خشک شود در اندازه و ظرفیتی مناسب روی هر سینی قرار می گیرد. این سینی ها دارای ساختاری مشبک هستند تا گردش هوا در آنها با نظم بهتری صورت بگیرد. این ساختار مشبک باعث می شود قسمت های مختلف ماده ای که قرار است خشک شود به طور یک دست و یکسان خشک شود.

پس از آن که سینی مربوطه پُر شد، آن را در ترولی قرار می دهیم. پس از آنکه همه سینی ها در ترولی قرار گرفت، ترولی را در کابین مربوطه دستگاه قرار می دهیم و درب کابین را می بندیم. سپس دستگاه را روشن می کنیم تا عمل خشک کردن انجام شود.

در مورد خشک کردن میوه ها با دستگاه خشک کن کابینی باید به این نکته توجه داشت که معمولا میوه ها قبل از قرار گرفتن در سینی، توسط یک اسلایسر، به قطعات کوچکتر تبدیل می شوند. این عمل باعث کاهش زمان خشک کردن، زیباتر شدن محصول خروجی، بهبود کیفیت میوه خشک شده و … می شود

مزایای دستگاه های خشک کن کابینی

1) قیمت مناسب

2) عملکرد اتوماتیک دستگاه ها

3) سهولت کاربری

4) تنوع ظرفیتی بالا برای کسب و کارهای کوچک تا بزرگ

5) تنوع قیمتی بالا برای خریداران با توان مالی کم تا زیاد

6) سود دهی خوب و مناسب

7) بستری مناسب برای کارآفرینی و اشتغالزایی ایمن و کم ریسک

8) امکان فعالیت به صورت چهار فصل با توجه به اقلیم جغرافیایی ایران

9) فراوانی بیشتر نسبت به سایر خشک کن ها که باعث دسترسی راحت تر به خدمات پس از فروش می شود.

خشک کن کابینی

دستگاه خشک کن کابینتی

دستگاه های خشک کن از جمله پرکاربردترین دستگاه ها در صنعت مواد غذایی به شمار می روند. از این نوع دستگاه برای خشک نمودن انواع میوه، سبزیجات خشک، چای، خشکبار، دمنوش ها و غیره در سطح تولیدات خانگی، کارگاهی و تولیدات کارخانه ای در سطح وسیع یا صنعتی استفاده می گردد. گرمایش این دستگاه ها ممکن است گازی، برقی و گازوئیلی باشد، که به عنوان نمونه اگر گرمایش دستگاه توسط گاز انجام شود با نام خشک کن کابینتی گازی نیز شناخته می شوند.

مشخصات فنی دستگاه خشک کن کابینتی

برای خشک نمودن محصولات مختلف به وسیله ی دستگاه های خشک کن مقدار زمان مناسب برای محصولات مختلف، متفاوت می باشد، برای مثال اگر محصول شما سبزیجات باشد 5 الی 6 ساعت و یا اگر محصولتان میوه باشد 8 الی 12 ساعت زمان لازم است که متناسب با نوع میوه متغیر می باشد.

انواع دستگاه خشک کن تک کابین

در ادامه به شرح دستگاه خشک کن تک کابین می پردازیم.

ین دستگاه کوچک ترین نوع دستگاه خشک کن کابینی می باشد. دستگاه خشک کن مینی تک کابین خانگی بسیار مناسب تولیدات روزانه با مقادیر کم در محیط های خانگی و کارگاهی است. تهیه ی این دستگاه به کسانی که می خواهند به عرصه بازار میوه خشک وارد شوند و کار خود را به صورت آزمایشی با مبلغی کم راه اندازی نمایند بسیار توصیه می شود، زیرا با سرمایه گذاری مبلغی معقول می توانند جایگاه خود در بازار میوه خشک را بیابند و کار خود را محک زده و سپس از ثبات جایگاه خود در بازار اطمینان یابند و در قدم بعدی دستگاه های پیشرفته تر تهیه نموده و کار خود را گسترش دهند.

استفاده از این دستگاه خشک کن مناسب محیط های صنعتی می باشد یا به عبارت دیگر از نوع صنعتی بزرگ می باشد به همین دلیل این نوع خشک کن با نام خشک کن صنعتی تک کابین نیز شناخته می شود.

دستگاه خشک کن دو کابین قابل استفاده برای تولیدات کارگاهی در سطح تولید روزانه متوسط می باشد.

دستگاه خشک کن 3 کابین صنعتی بسیار مناسب برای کارخانه های تولیدی با سطح تولید بالاست

کاربرد دستگاه خشک کن کابینتی

دستگاه خشک کن کابینتی در خشک کردن موارد زیر به کار برده می شود.

دمنوش های گیاهی

سبزیجات

گیاهی

آجیل و خشکبار

ادویه جات

میوه جات

محصولات دریایی

غلات

مزایای دستگاه خشک کن کابینی

سیستم حرارتی غیر مستقیم و سیرکوله نمودن هوای گرم درون محفظه دستگاه

قیمت مناسب به نسبت کارایی بالای دستگاه

سهولت استفاده

مجهز به سیستم های کنترل دما، کنترل رطوبت و سیستم تخلیه رطوبت هوشمند

حفظ ارزش مواد غذایی بدون تغییر در رنگ آنها

از بین بردن کامل رطوبت مواد غذایی و خشک شدن یکدست آنها زیرا اگر رطوبت به صورت کامل تخلیه نشود ممکن است محصول بعد از مدت کوتاهی خراب شود و کپک بزند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.