مخزن حمل شیر با کندانسور و بدون کندانسور
امروزه بخش اعظمی از تولیدات شیر را دامداری ها و دامپروری های بزرگ تامین می نمایند. این شیر تولید شده به کارخانجات بزرگ و کوچک فرآورده های لبنی ارسال شده ( توسط انواع مخزن حمل شیر ) و تحت عملیات فرآوری قرار گرفته و از آن ماست، کره، پنیر و دوغ تولید و بسته بندی شده در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
نیازی نیست تا درباره فواید شیر و نوشیدن آن و یا استفاده از انواع لبنیات در حفظ سلامتی تمامی افراد جامعه صحبت شود زیرا همگان از فواید آن آگاه می باشند. برای عرضه یک محصول سالم باید از اولین مرحله دریافت شیر از گاوداری ها یا دامداری ها نکات مهم بهداشتی را رعایت نمود. در سالن های گاوداری دوشیدن شیر توسط تجهیزات شیردوشی انجام می گیرد که با اصول و موارد بهداشتی همراه می باشد.
مرحله مهم و اساسی که بسیار حائز اهمیت می باشد بخش ارسال آن از دامداری به کارخانه است که چنانچه از تجهیزات درست استفاده نگردد امکان فاسد شدن شیر و تغییر ماهیت آن وجود دارد. این مسئله در مسافت های کم شاید زیاد اهمیت نداشته باشد ولی چنانچه تهیه و انتقال شیر از مراکز دور صورت می گیرد، وسیله ای که شیر در آن حمل می گردد ( انواع مخزن حمل شیر ) دارای ارزش حیاتی برای حفظ کیفیت و سالم بودن شیر خواهد بود.
بدنه انواع مخزن حمل شیر طوری طراحی گردیده و از متریال هایی ساخته شده اند که نور و گرمای محیط کمترین تاثیر را بر روی ماده داخل مخزن داشته باشد. همچنین در مدل های دو جداره و سه جداره بدنه مخازن با لایه هایی از مواد عایق حرارتی پوشش داده می شود تا از هر گونه مبادله حرارتی جلوگیری شده و از نفوذ اشعه خورشید به ماده داخل مخزن ممانعت به عمل آید.
ظرفیت های مخازن حمل شیر
در لیست تولیدات شرکت استیکو فود برای انواع مخزن حمل شیر شاید بتوان مخازنی با ظرفیت های متنوع پیدا نمود. شرکت استیکو فود با متنوع نمودن ظرفیت های این محصول دست مصرف کنندگان را در انتخاب و خرید آزاد گذاشته تا هر کاربر مطابق نیاز خود ظرفیت مورد نظرش را انتخاب نماید. این مخازن از کمترین ظرفیت یعنی 500 لیتری شروع و تا تانکر حمل 25 تنی تولید می شوند. برخی ظرفیت های مخازن حمل شیر قابل نصب برروی خودروهای خاص تولید شده اند به عنوان نمونه مخزن 3000 لیتر خاص نصب در پشت خودروی نیسان وانت بوده و مخزن 2000 لیتری مناسب برای جاگذاری در ماشین پیکان وانت می باشد.
ظرفیت های بزرگ برای خودروهای خاور تریلی نیز تولید گشته است. قابل ذکر است که دسته ای از تانک های حمل شیر به صورت چرخ دار تولید شده و نیازی به قرار گیری در پشت ماشین را ندارند و همانند یک یدک کش می توان آنها را جابجا نمود.
جنس انواع مخزن حمل شیر
شرکت استیکو فود جهت حمل و جابجایی شیر از محل تولید به مراکز و کارخانجات تولیدات لبنی، ساخت و ساز انواع مخزن حمل شیر را با امکانات ویژه در برنامه کاری خود قرار داده تا بتواند با عرضه محصولی به رقیب تمامی نیازهای این دسته از کاربران را تامین نماید. شرکت استیکو فود مخزن های حمل شیر را از جنس فلز استیل 316 و 304 در نظر گرفته است زیرا این فلزات به لحاظ بهداشتی و کیفیتی مناسب ترین متریال برای ساخت تجهیزات صنایع غذایی می باشند که مورد تایید اداره استاندارد و سازمان بهداشت هستند.
انواع مخازن حمل شیر
برای دسته بندی انواع مخزن حمل شیر می توان آنها را براساس ظرفیت، تعداد جداره های بدنه مخزن، پایه دار و چرخ دار، کندانسور دار و بدون کندانسور دسته بندی نمود. کندانسور یا خنک کننده وسیله ای است که می تواند با ایجاد هوای سرد توسط مبرد به کار رفته در آن، موجب خنک شدن و پایین آمدن دمای محیط کاربری این دستگاه شود.
مخازن حمل شیر از جمله تجهیزات مهم و ضروری برای صنعت لبنیات در کلیه کشورها می باشند. این مخزن ها مخصوص حمل مایعات و شیر و دیگر فرآورده ها می باشند تا به شکلی سالم و بدون هرگونه خرابی از مکانی به مکان دیگر انتقال پیدا نمایند. برای جلوگیری از تاثیرات نور آفتاب و گرمای آن بر محصول این مخازن در مدل های تک جداره، دو جداره و سه جداره ساخته می شوند که هر کدام از این مخازن مناسب جهت استفاده برای دسته ای از فرآورده ها می باشند.
این مخزن ها در دسته مخازنی قرار دارند که سیستم های خنک کننده نداشته و از آنها برای حمل و نقل انواع مایعات و شیر در مسافت های نسبتا کوتاه و مایعات فاسد نشدنی در اثر دمای بالا استفاده می گردد. این مخازن می توانند در مدل های تک جداره، دو جداره و سه جداره تولید گردند. همانند دیگر مدل های مخازن می توانند تمامی امکانات آنها همانند سیستم شستشو، سیستم های کنترلی و … را داشته باشند.
جداره های ساخته شده از متریال های استیلی در انواع مخزن حمل شیر خود یک عامل حفاظتی ماده داخل مخزن از نور و اشعه آفتاب می باشد. داخل مخزن این دستگاه ها قابلیت تقسیم شدن به چند بخش مجزا را دارد و به هنگام بارگیری مخزن شیر های دریافتی از دامداری های مختلف را می توان در بخش های جداگانه پر نمود.
مخزن حمل شیر مجهز به شیرآلات تخلیه و بارگیری استیلی می باشد. همچنین برای ساخت این مخزن ها از نوع خاص جوشکاری بنام جوش آرگون در شرایط نبود اکسیژن استفاده شده که موجب بوجود آمدن سطوحی صاف و صیقلی درمخزن گردیده است. که کار نظافت و شستشوی مخزن را راحت می نماید.
این نوع مخازن مجهز به دستگاه کندانسور هستند، همانطور که توضیح داده شد
وسیله ای برای خنک کاری می باشد. وجود کندانسور به همراه مخزن حمل شیر موجب می شود که دیگر نگران فاسد شدن و خرابی شیر در مسافت های طولانی نبوده و شیر را همانطور سالم و بدون هر گونه خرابی تحویل مراکز فرآوری شیر داد. کندانسور با کمک مبرد می تواند دمای شیر را در حدی پایین نگه دارد که از لحاظ کیفی افتی پیدا نکند. این عمل با تزریق هوای خنک به جداره های مخزن انجام می گیرد. این مخازن با جوشکاری از نوع آرگون تولید شده اند و تمامی امکانات دیگر مخازن را دارند. مزیت عمده و مهم این مخزن ها داشتن کندانسور می باشد.
برخی مزیت های مخازن حمل شیر کندانسوردار و بدون کندانسور
قابل تولید در ظرفیت های مختلف گنجایشی
مجهز به درب محکم که از ورود آلاینده ها جلوگیری می کند.
کلیه اتصالات و شیرآلات به کار رفته در مخازن از جنس استیل می باشند.
مخازن مجهز به سیستم شستشوی CRP می باشند.
دارای سیستم همزن برای ایجاد دمای یکنواخت در شیر هستند.
بدنه انواع مخزن حمل شیر از ورق استیل 316 و 304 نگیر ساخته شده است.
علاوه بر شیر با توجه به تعداد جداره های آن می توان برای حمل و نقل انواع مایعات استفاده نمود.
کارکرد مخازن از نیروی برقی است از یک کمپرسور با سوخت بنزین یا گازوئیل تامین می گردد.